Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29/4/21

ΚΑΡΑΝΤΙΑΣΗ

 Lockdown ημέρα ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ...ΖΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΕ 400 Η 800 ΕΥΡΩ!ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΑΣ -ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΖΗΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ!300 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ????ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ  ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΩΣΤΕ ΡΕΥΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ,ΦΑΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΕΠΟΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, ο κόσμος έχει σταματήσει.

Ο πολιτισμός μας υφίσταται μια τεράστια και πρωτόγνωρη αλλαγή. Μια αλλαγή που όμοιά της δεν θα ξαναδούμε.


Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη είναι απομονωμένοι στο σπίτι τους και αναγκάζονται να περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους. Ερχόμαστε για ακόμα μία φορά αντιμέτωποι με την πραγματική ασθένεια του κόσμου:

Την έλλειψη ενότητας.

 

Μέσα σε όλα αυτά που ζούμε έχει έρθει η ώρα για μια σιωπηλή, μυστική επανάσταση. Μια ατομική επανάσταση που μπορεί να αλλάξει τα τρέχοντα θλιβερά συστήματα και να δημιουργήσει έναν άνθρωπο απαλλαγμένο από καταστροφικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα.

 

Και θα δημιουργήσει μια νέα γενιά που θα αντιλαμβάνεται πως ό,τι βλέπει και ό,τι αγγίζει, δεν είναι παρά μια προβολή του εσωτερικού κόσμου, ενός κόσμου ιδεών και αξιών. Του κόσμου της Ύπαρξης.


Σήμερα έχουμε έναν αόρατο εχθρό, ο οποίος κρατάει «όμηρους» τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, αλλά… μας υπενθυμίζει, όμως, ότι οι πιο δύσκολες και οδυνηρές στιγμές, φέρνουν μαζί τους τις πιο μεγάλες ευκαιρίες. Και, ανάμεσά τους, την ευκαιρία να στραφούμε στον εαυτό μας.

 

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο τώρα, αλλά μια νέα εποχή με πυλώνες την αγάπη, την καλοσύνη, την ομορφιά, την επιδίωξη της ευτυχίας, μόλις ξεκίνησε.


Δεν θέλω να αφυπνίσω την ανθρωπότητα, γιατί η ανθρωπότητα δεν χρειάζεται αφύπνιση και δεν χρειάζεται βοήθεια. Η μόνη μου επιδίωξη είναι να αφυπνίσω εσένα και κανέναν άλλον.

 

Θυμήσου! Η ανθρωπότητα δεν θα αφυπνιστεί ποτέ αν δεν αφυπνιστείς εσύ.

Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΡΕΣΣ ,ΑΓΧΟΣ,ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ,ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ,ΗΔΗ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΟΥΤΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ...


θυμαμαι ως παιδι ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ...ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΣΥΓΩΡΕΜΕΝΗ Η ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ,ΝΑ ΜΑΣ ''ΛΑΔΩΣΕΙ΄΄ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ.ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ,ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ,ΣΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ,ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΜΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΥΡΟ...

ΤΗΝ  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΜΗΝ ΠΩ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΝΝΑΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑ

ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ ΨΙΘΥΡΙΖΑΝ,ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?ΣΣΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ,ΚΑΛΕ ΘΕΙΑ!

ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΟΠΩΣ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ..ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΚΕΡΙ..ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ,ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΥΧΗ...ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ,ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕ,ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ,ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΣΑΣ,ΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΣΟΥ,ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ,ΚΡΙΝΑΚΙΑ,ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ ΤΟΤΕ,ΣΕΜΝΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΟΥ,ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡ-ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑο πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται η αποκαθήλωση όπου ο ιερέας κατεβάζει τον Εσταυρωμένο από τον Σταυρό και τον τυλίγει σε καθαρό σεντόνι  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΠΗΓΑΝΑΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ.

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου. Ο λαός ζει με κατάνυξη το θείο δράμα. Η έντονη του επιθυμία να συμμετάσχει στο πάθος του Κυρίου, διαφαίνεται και από κάποιες απλές, ωστόσο χαρακτηριστικές του πράξεις, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΨΑΛΛΑΜΕ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ, ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ...ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΩΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑΦΟΥ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ  ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΤΟ ΕΠΙΤΑΦΙΟ  ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΛΑΔΩΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ  ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΑΛΑΤΙ..

ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΕ ,ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΑΣΗ  ΓΙΑ ΔΕΗΣΕΙΣ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΤΡΕΧΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΜΑ ΑΚΟΥΣΩ  ΤΟ Αρατε πύλας...Με την επιστροφή της πομπής του  Επιταφίου μπροστά στην είσοδο του ναού γίνεται η αναπαράσταση της σκηνής των "κεκλεισμένων θυρών". Ο ιερέας παριστάνει τον Χριστό ενώπιον των πυλών της Κόλασης και ψέλνει τους στίχους του Δαυίδ "Αρατε πύλας, οι άρχοντες υμών και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο Βασιλεύς της δόξας".


Ο ψάλτης από μέσα παριστάνει το διάβολο προσπαθεί να εμποδίσει την είσοδο. Τελικά ο ιερέας σπρώχνει ορμητικά την πόρτα του ναού και μπαίνει μέσα ως λυτρωτής των αμαρτωλών.

ΘΑ ΤΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΕΘΙΜΑ,ΟΤΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ...

ΚΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ..[ Κυριακή, 4 Απριλίου 2021 1:21 ΜΜ ] Όλγα: καλημερα αγαπη μου,ειστε καλα?

[ Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 8:30 ΜΜ ] Όλγα: Πάσχα 2021 ... Μια Ξεχωριστή  Ανάσταση 


Νιώθω την ανάγκη να σου μιλήσω και να σου βγάλω αυτά που ο Θεός μα φωτίζει να σου πω... 


ΟΠΛΙΣΟΥ! 

ΠΑΡΕ ΨΑΛΤΗΡΙ! 

ΠΕΣΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ! 


Φοβάμαι πως αυτή η Ανάσταση Του Κυρίου μας θα είναι σημαδιακή για όλους... Ένδοξη δόξα θα λαμπρυνει τον Ουρανό. 


"Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι... "


Διαλεξατε σε πια μερίδα θέλετε να είστε;

Στου Χριστου η στου μαμονα;


Κυριε και Θεέ μου, 

Πόσοι αθλιότητα ανέχεσαι ; 

Και πρώτη εμένα την άθλια που δε μετανοω εις βάθος καρδιάς. 


Αδελφοί μου, 

Προσέξτε μην πλανασθε , ο Χριστός είναι ο 

 ΜΟΝΟΣ Αληθινός ΙΑΤΡΟΣ ψυχών και σωμάτων. 

Τρέμουμε και ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΙΟ   ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ , ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑ. 


Ω Κυριε, ποσο θλιβερό....ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΘΕΟΥ Πλέον τον προσκυνάνε Δειλά, με μάσκα!..... ΑΛΟΙΜΟΝΟ! 


Γράφω και ανατριχιασω με την τόση αμετανοεισια μας. 


Σκέφτομαι ώρες ώρες πως ίσως να είναι λίγες οι μέρες μου, τρέμω στη σκέψη ότι μπορεί να φυγω χωρίς να μετανοησω, χωρίς να εχω κανει κάτι για Τον Θεό. 


Χωρίζει η ήρα από το σιτάρι, κοσκινίζεται ο κόσμος"


  Σε ένα κόσμο που η πλεονεξία, ο φθόνος και η κατάκριση έχουν καταστεί "νόμοι" και εξαιτίας της εγκατάλειψης της πνευματικότητας του ανθρώπου δεν υπάρχει εύκολα διάκριση μεταξύ καλού και κακού. Υπάρχει μια διαρκής σύγχυση, μια ταλαιπωρία του κόσμου να διακρίνει τους καλούς καρπούς από τους κακούς. 


Οι  άνθρωποι ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ τις Εκκλησίες

Υπάρχει ελλείψη καθοδηγητών ...το κοπάδι οδεύει προς τον γκρεμό... 


Θεέ μου έλα ελευθέρωσε μας.... 

Εμείς που και φέτος σε σταυρωσαμε όσο ποτε άλλωτε... Λυτρώσες μας Κυριε ! 

Σωσε μας τους αμαρτωλούς! 

Ζητάμε το Έλεος σου Παναγαθε Θεέ μου! 



Με αγαπη Χριστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: