Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

4/5/17

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ... ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ...

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ:
Ότε οι ένδοξοι μαθηται
ΜΑΣ ΛΑΔΩΝΕ Ο ΠΑΠΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ ,ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ,ΜΕΤΩΠΟ,ΠΙΓΟΥΝΙ,ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΥΡΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙΑΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Την Μεγάλη ΤΕΤΑΡΤΗ
Ο Ιερός Νιπτήρας, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Κύριο, δείχνοντας για το ποια πρέπει να είναι η διακονία των πιστών στην Εκκλησία.
Τον Μυστικό Δείπνο, δηλαδή την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.
                                                                                   

Μ.ΠΕΜΠΤΗ :
Η Προσευχή του Κυρίου, στο Όρος των Ελαιών και
Η Προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή του Πάθους του Κυρίουέχουμε την Κορύφωση του θείου δράματος, τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας. Δηλαδή:
α) Τα πτυσίματα
β) τα μαστιγώματα
γ) τις κοροϊδίες
δ) τους εξευτιλισμούς
ε) τα κτυπήματα
ς) το αγκάθινο στεφάνι και κυρίως την
ζ) Σταύρωση και
η) τον θάνατο του Χριστού μας. 

ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ;;;
  ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ...Η ΓΙΑΓΙΑ,ΕΒΡΑΖΕ ΤΑ ΑΥΓΑ 50+ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,Η ΜΑΝΙΑ ΕΒΑΖΕ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΦΗ,ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΙ,ΟΣΟ Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!
ΕΡΧΟΤΑΝ  ΚΙ ΕΠΙΘΕΩΡΟΥΣΕ,ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΛΕΓΕ Η ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ << ΕΛΑ ,ΠΑΠΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΑΦΑ ΣΟΥ>>! ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ.. <<ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΝΥΦΗ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΗ ΣΟΥ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ Σ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!
ΜΟΛΙΣ ΒΑΦΟΤΑΝ ΤΑ ΑΥΓΑ,ΤΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΡΥΩΝΑΝ,ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΜΕ ΛΑΔΙ,ΚΑΠΟΙΑ ΤΑ ΕΣΠΑΓΑ,ΣΣΣ,ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 2 ΜΑΣ!ΚΑΠΟΙΑ ΕΒΑΖΑ ΦΥΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΛΣΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΦΗΣ!
ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΕΓΩ!!!!ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΚΟ ΣΚΕΠΑΡΝΙ!!!
12 περικοπές από τα 4 Ευαγγέλια, του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη, ψάλλεται το «Σήμερον Κρεμάται επί ξύλου...» το οποίο αναφέρεται στη σταύρωση του Χριστού. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ...ΒΟΥΒΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ,ΔΑΚΡΥΑ,ΠΝΙΧΤΟΙ ΛΥΓΜΟΙ..
ΟΛΟΒΡΑΔΥΣ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΙΗΣΟΥ.ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΕΤΟΙΜΑΖΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,ΑΠΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ,ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ,ΚΡΙΝΑΚΙΑ,ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: