ΨΑΞΕ ΜΕ!

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ... ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ...

Κυριακή του Πάσχα: 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ!!!ΕΦΤΑΣΕ!ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ  ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ,ΑΝΑΒΑΤΕ ΦΩΤΙΑ,ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
ΣΤΙΣ 11 ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΚΑΚΟΡΕΤΣΙΑ ΚΑΙ ΚΕΜΠΑΜ!ΤΑ ΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΔΕΟΝΤΩΣ ΦΥΣΙΚΑ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ!
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙ,ΜΕ ΛΑΔΙ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΛΕΜΟΝΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΝΝΕΩΝΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΜΕΖΕΔΕΣ,ΧΟΡΟΙ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ-ΓΙΩΡΓΗ  ΝΑ ΣΕΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΧΟΡΟ!
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΑΛΟΥΔΙΑ,ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΧΑΡΕΣ ,ΓΕΛΙΑ,ΧΟΡΟΙΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ!
ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΕΥΧΕΣ,ΑΡΧΙΖΑΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ,ΤΙ ΦΑΓΗΤΟ ΔΗΛΑΔΗ?ΜΟΝΟ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΤΡΩΓΑΜΕ..ΝΑ ΛΙΓΟ ΠΕΤΣΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ,ΚΕΜΠΑΜ,ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙ,ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ
ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑ ΧΩΝΕΨΗ ΚΑΙ ΝΑΝΙ!
ΚΑΤΑ ΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντα μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι.
Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία, πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.
Είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται, είτε γλώσσαι παύσονται, είτε γνώσις καταργηθήσεται. Εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. Ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος έλάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. Βλέπομεν γαρ άρτι διεσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη.
Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει ή σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του. Και αν έχω το χάρισμα να προφητεύω και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετακινώ με τη δύναμη της ακόμη και τα βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε δεν είμαι τίποτε απολύτως.
Και αν πουλήσω όλη την περιουσία μου για να χορτάσω με ψωμί όλους τους φτωχούς, και αv παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά αγάπη δεν έχω, τότε σε τίποτε δεν ωφελούμαι.
Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει
Αν υπάρχουν ακόμα προφητείες, θα έλθει μέρα που και αυτές θα καταργηθούν αν υπάρχουν χαρίσματα γλωσσών και αυτά θα σταματήσουν αν υπάρχει γνώση και αυτή θα καταργηθεί. Γιατί τώρα έχουμε μερική και όχι τέλεια γνώση και προφητεία· όταν όμως έλθει το τέλειο, τότε το μερικό θα καταργηθεί. Όταν ήμουν νήπιο, μιλούσα ως νήπιο, σκεφτόμουν ως νήπιο, έκρινα ως νήπιο. Όταν έγινα άνδρας, κατάργησα τη συμπεριφορά του νηπίου. Τώρα βλέπουμε σαν σε καθρέπτη και μάλιστα θαμπά, τότε όμως θα βλέπουμε το ένα πρόσωπο το άλλο πρόσωπο. Τώρα γνωρίζω μόνο ένα μέρος από την αλήθεια, αλλά τότε θα έχω πλήρη γνώση, όπως ακριβώς γνωρίζει και εμένα ο Θεός. Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η αγάπη.
Αποστόλου ΠαύλουΑΕπιστολή προς Κορινθίους, (ιβ´ 27 – ιγ´ 13). Ανάλυση
Ο ύμνος αποτελεί μια έξαρση της αρετής της αγάπης, αναφέρεται ως η διαπρεπέστερη μεταξύ των χριστιανικών αρετών, και μπορεί να διαιρεθεί σε τέσσερα μέρη:
Στο πρώτο μέρος (στίχοι 13,1 έως 3 ) η αγάπη περιγράφεται ως στάση ζωής, σε σύγκριση με άλλες μορφές αρετών, πιο πλούσια από τα υλικά αγαθά, καθώς ο άνθρωπος όταν δεν έχει αγάπη, δεν έχει καμία ηθική αξία. Ειδικότερα, ο Απόστολος Παύλος χρησιμοποιεί τη λέξη «αγάπη», η οποία εκφράζει το συνολικό δώρο του εαυτού μας στον άλλο, και όχι την σχεδόν ταυτόσημη λέξη «έρως», που περιλαμβάνει την ιδιοκτησία και την ολοκλήρωση.
Στο δεύτερο μέρος (στίχοι 13,3 έως 7 ) περιγράφει τα χαρακτηριστικά της αγάπης. Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί, δεν φθονεί, δεν αυθαδιάζει και δεν επαίρεται. Δεν ασχημονεί, δεν ζητεί κάτι για τον εαυτό της, δεν παροξύνεται και δεν διαλογίζεται το κακό. Δεν χαίρεται την αδικία, χαίρεται την αλήθεια και πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει και πάντα υπομένει.
Το τρίτο μέρος (στίχοι 13,8 – 12 ), ο Απόστολος Παύλος εστιάζει στην αξία της αγάπης που είναι για πάντα, δεν τελειώνει ποτέ, σε σύγκριση με άλλα υλικά ή θεολογικά αγαθά που μπορούν να χαθούν ανά πάσα στιγμή μέχρι την αιώνια ευδαιμονία, δηλαδή τον παράδεισο.
Στον τελευταίο στίχο (στίχος 13.13 ), ο Απόστολος Παύλος επισημαίνει, ότι σε σύγκριση με τις άλλες θεολογικές αρετές, όπως η πίστη, η ελπίδα και η φιλανθρωπία, η αγάπη ως αιώνια αρετή είναι ισχυρότερη και παντοτινή.

Ο Απόστολος Παύλος έγραφε την πρώτη επιστολή προς τους Κορινθίους μετά από τρία χρόνια παραμονής του στην Έφεσσο της Μικράς Ασίας. Στις Πράξεις των Αποστόλων γίνεται αναφορά στην πρώτη επίσκεψη του στην Κόρινθο και την ίδρυση της τοπικής Εκκλησίας σε αυτή την πόλη τα έτη 51 με 52 και με παραμονή 18 μήνων Σε αυτήν την επιστολή, ο Απόστολος Παύλος απαντούσε σε επιστολή που του είχαν αποστείλει οι Κορίνθιοι προκειμένου να τους συμβουλεύσει θεολογικά σχετικά με το μυστήριο του γάμου.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ,ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΔΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΑΝ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕ

ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΚΛΕΙΝΩ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΠΝΟΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

You Tube