Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

5/12/16

«Οι γυναικες απο το μηδεν,κανουν το παν».Φ.ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΥ

EIΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ!ΓΕΜΑΤΗ ΖΩΗ –ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ- ,ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΑ…ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ…ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ…
.ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ…ΓΥΝΑΙΚΑ:ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ,ΦΙΛΗ,ΜΗΤΕΡΑ,ΓΙΑΓΙΑ,ΣΥΖΥΓΟΣ,ΕΡΩΜΕΝΗ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ…ΛΕΥΚΗ,ΕΓΧΡΩΜΗ,ΚΙΤΡΙΝΗ(ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ),ΕΥΣΩΜΗ,ΑΔΥΝΑΤΗ,ΨΗΛΗ.ΚΟΝΤΗ,ΞΑΝΘΙΑ,ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ…ΟΛΕΣ Γ ΥΝΑΙΚΕΣ!ΑΤΕΚΝΕΣ,ΑΓΑΜΕΣ,ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ‘Η ΧΩΡΙΣ,ΑΣΘΕΝΗΣ,ΥΓΙΗΣ…ΟΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ,ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ,ΑΘΕΕΣ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ… ΟΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣΕΥΡΩΠΑΙΕΣ,ΑΣΙΑΤΙΣΣΕΣ,ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΣ,ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΕΣ,ΕΣΚΙΜΩΕΣ… ΟΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!Κόρη, σύντροφος, ερωμένη, σύζυγος, μητέρα, πεθερά, γιαγιά... ΟΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!Εδώ, τιμάμε τη γυναίκα. Κυρίως όμως, εκείνη που τιμά πρωτίστως η ίδια τον εαυτό της. Ενα πλάσμα που από την φύση ορίστηκε να μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα.Στην αρχή ήρθε σαν κόρη και σαν αδερφή κι ύστερα έγινε σύντροφος.Μετά σύζυγος, μητέρα και αργότερα γιαγιά.Ταυτόχρονα υπήρξε υπάλληλος, φίλη, νοικοκυρά και δασκάλα .Κάποιες φορές και πατέρας…Και όλα μαζί…
Η φύση της χάρισε αντοχές, δύναμη σε σώμα και ψυχή. Είχε τους λόγους της.
Για να γίνει ΜΑΝΑ!Να φέρει στον κόσμο ζωή να την αναστήσει,να την αναθρέψει και να την θωρακίσει. Να την παραδώσει στην κοινωνία ανέγγιχτη να συνεχίσει με την σειρά της να προσφέρει ζωή.Με πόνους που ξεχνιούνται , με κόπους που δεν μετριούνται. Με θυσίες στερήσεις και ανησυχίες. Μέχρι το τέλος της ζωής της να δίνει αγάπη.
Για να γίνει ΚΟΡΗ!Η κόρη που θα γίνει κι αυτή αργότερα γυναίκα και θα διαγράψει την δική της πορεία αντίστοιχα. Που θα έχει πρότυπο και παράδειγμα την δική της μάνα και αργότερα θα της ανταποδώσει την αγάπη και την φροντίδα που θα χρειαστεί.
Θα γίνει ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ και θα αφήνεται στην αγκαλιά του άντρα κάνοντας τον με ένα χάδι της να νοιώθει Θεός. Θα χαρίζει έρωτα και θα γεμίζει τον κόσμο του με ομορφιά και ηδονή.Αν όμως έρθει ο έρωτας η γυναίκα παραδίδεται και τότε γίνεται ΣΥΖΥΓΟΣ.Νοικοκυρά ,μαγείρισσα, ερωμένη, τροφός, νταντά, δασκάλα…Πιστή και δυνατή στον άντρα, στο στεφάνι στα παιδιά στο σπίτι…Χωρίς να ζητάει και να παίρνει πολλά.Και όταν υπάρξει ανάγκη θα βγεί για μεροκάμματο και τότε θα γίνει και ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.Στη δουλειά σκυλί, με το ρολόι να την κυνηγάει και χωρίς ανάσα γρήγορα πίσω στο σπίτι .Εκεί θα γίνει η ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ και η μαγείρισσα που θα υποδεχτεί την οικογένεια για να φροντίσει τις ανάγκες της.Μετά θα γίνει ΔΑΣΚΑΛΑ και θα βοηθήσει τα παιδιά της στο διάβασμα, κιόταν τελειώσει και με αυτό θα γίνει ελκυστική , με μαγικά θα διώξει την κούραση από το σώμα της και θα γίνει Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ στο κρεβάτι του άντρα της για να προσφέρει και εκεί τον εαυτό της, απολαμβάνοντας και η ίδια ίσως την μοναδική στιγμή απόλαυσης στην διάρκεια της μέρας της.Κι όταν τα χρόνια περάσουν και τα παιδιά μεγαλώσουν, εκεί που θα αρχίσει να ξαποσταίνει, θα γίνει ΓΙΑΓΙΑ και θα μεγαλώσει τα εγγόνια καμιά φορά καλύτερα από ότι τα παιδιά της.Θα γίνει όμως και ΦΙΛΗ και θα τρέξει όταν η κολλητή της την χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν μαζί το πρόβλημα. Να την καλύψει όταν χρειαστεί ή να κρατήσει καλά κρυμμένα τα μυστικά της.
Και σαν καλό πολυχρηστικό μηχάνημα θα πρέπει σε όλα αυτά να αποδίδει τα μέγιστα.Να κλείνει τα αυτιά και τα μάτια όταν τα παιδιά μπαίνοντας στην εφηβεία από το «μαμά» περνάνε στο «μάνα» κι όταν η γνώμη της δεν έχει πια σημασία.
Όμως πάντα θα ανησυχεί …
Να έχει ανοχή στις μικρές η μεγάλες παραξενιές του άντρα της. Να ξέρει να συγχωρεί και να ξεχνάει ότι την προδίδει και την πληγώνει.Ομως πάντα θα αγαπάει…Να προχωράει στα δύσκολα και να κάνει ατσαλένιο το σώμα της για να αντέξει την κούραση.Ομως πάντα θα κοπιάζει…Να ξεπερνάει την προδοσία της φιλενάδας και να ξαναγίνεται πάλι φίλη.Ομως πάντα θα συμπαραστέκεται…Και τέλος να αντέχει στην κριτική των γύρω για το πόσο καλά τα κάνει όλα αυτά.Ομως πάντα θα προσπαθεί… ξεχνώντας πολλές φορές ότι εκτός από γυναίκα είναι καιΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΑΜΟΡΦΩΤΕΣ,ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ… ΟΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!
Η Μέρα της Γυναίκας δεν είναι μια ιδιαίτερη μέρα για πολλούς.Ας χρησιμοποιήσουμε όμως σαν άλλοθι αυτή την γιορτή για να πούμε στην γυναίκα μας στην μάνα μας, στην φίλη μας πόσο σημαντικές είναι για μας.Κι εμείς οι γυναίκες ας το εκμεταλευτούμε και ας την αφιερώσουμε μόνο στον εαυτό μας…«Γυναίκα είναι εκείνη που θα φροντίσει να αναπτύξει εξίσου το πνεύμα της, με την εμφάνισή της.Εκείνη που θα μπορεί να σταθεί σε μια συζήτηση, είτε ο συνομιλητής είναι απόφοιτος Δημοτικού, είτε καθηγητής Πανεπιστημίου.Εκείνη που δεν θα δεχτεί ποτέ να παίξει το ρόλο της γλάστρας σε μία παρέα, πόσο μάλλον να το επιδιώκει.Που θα έχει άποψη τεκμηριωμένη και θα μπορεί να υποστηρίξει με επιχειρήματα.Θέτει στόχους και τους πετυχαίνει. Σπουδάζει, αναπτύσσεται, εργάζεται.Είναι εκείνη που διαβάζει, παρακολουθεί κινηματογράφο, ψάχνεται μουσικά.Δεν είναι βολεμένη και εμπλουτίζει καθημερινά τις γνώσεις της, με σκοπό να γίνεται καλύτερη.
Γυναίκα είναι εκείνη, που αρνείται από νωρίς το πορτοφόλι του μπαμπά, του γκόμενου ή του συζύγου.Που δεν κλαψουρίζει/νιαουρίζει για να της κάνουν δώρο μια πιστωτική χωρίς όριο.Η γυναίκα που θα δει το φόρεμα στη βιτρίνα και θα το πάρει με λεφτά ολόδικά της. Κι αν δεν έχει, απλά δεν θα το πάρει.Είναι εκείνη που δεν περιμένει να την κεράσεις στο πρώτο ραντεβού και αν δεν το κάνεις να σου μουτρώσει.Δεν θα σου ζητήσει να την πάρεις τριήμερο στο Ναύπλιο ή βδομάδα στη Ν. Υόρκη με όλα τα έξοδα δικά σου, ακόμη και αν είσαι μεγιστάνας.
Είναι περήφανη και ανεξάρτητη και αυτάρκης.Δεν βρίσκεται με κάποιον, απλά για να μην είναι μόνη.Γυναίκα είναι εκείνη, που δεν θα σου ανοίξει τα πόδια με το «καλησπέρα».Εκείνη που δεν θα δεχτεί να την ξεπετάξεις με ένα γρήγορο στο αμάξι, όσο ερωτευμένη και αν είναι.Που ξέρει να θέτει τα όρια της από την αρχή.Είναι αξιοπρεπής και γνωρίζει να αυτοκυριαρχείται.Δεν μπλέκεται σε τρίγωνα. Τιμάει τόσο το παρελθόν, όσο και το παρόν της.Είναι εκείνη που δεν θα την ακούσεις να κακολογεί δεξιά και αριστερά τους πρώην της ή ακόμα χειρότερα να λασπολογεί εναντίον τους.Συνήθως είναι φίλη με τους περισσότερους. Και χαίρεται για αυτό.Γυναίκα είναι εκείνη, που απολαμβάνει εξίσου κάθε ηλικία της.Που καμαρώνει γι’ αυτήν.
Που δεν κρύβει την ταυτότητά της μέσα σε μπαούλα, μην τυχόν και πέσει στα χέρια κανενός.Που ξέρει τις διαφορές, ανάμεσα στις λέξεις, κορίτσι-κοπέλα-γυναίκα.Που υποστηρίζει κάθε φάση της ζωής της, με μαγκιά και τσαγανό.Που δεν ανταγωνίζεται.Που ξέρει να παραδέχεται τόσο τις αδυναμίες της, όσο και τη δυναμική των άλλων.Που αγαπάει τις υπόλοιπες πραγματικές γυναίκες και την αγαπούν και αυτές.
Γυναίκα είναι εκείνη, που δεν βάζει σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό της όταν γίνεται μητέρα.Που θυμάται όμως, πως ο ρόλος της μητέρας απαιτεί τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους τους άλλους.Φροντίζει λοιπόν γι’ αυτό διπλά, να μην εκθέτει τον εαυτό της, εκθέτοντας παράλληλα και τα παιδιά της.Που δεν ανεβάζει ημίγυμνες φωτογραφίες στο facebook, ώστε να τα αναγκάζει αύριο-μεθαύριο να απολογηθούν στους συμμαθητές τους.Που δεν γυρνάει κάθε νύχτα τα χαράματα.Που δεν αλλάζει γκόμενο ανά βδομάδα. Γυναίκα είναι εκείνη, που δεν θα μείνει σε ένα γάμο ή σε μια τελειωμένη σχέση, μόνο και μόνο για να μην ξεβολευτεί.Ξέρει να διεκδικεί, να πολεμάει και να ανατρέπει τη ζωή της, όσο επίπονο και αν είναι... Δεν εκμεταλλεύεται και δεν ψυχαναγκάζει.Δεν χρησιμοποιεί το σεξ ως μέσο εκβιασμού για να πετύχει τον σκοπό της.Κοπανάει την πόρτα και φεύγει όταν χρειάζεται και δεν παρακαλάει να της την ανοίξουν,όταν την έχουν κλείσει άλλοι.Για όλες αυτές, είναι υπέροχο, να είσαι γυναίκα.
Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας..ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
1. Οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν έναν άντρα που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, ποτέ όμως κάποιον που την έχασε.Charles Maurice de talleyrand
2. Η γυναίκα που κλείνει τα μάτια της όταν φιλάει έναν άντρα, συνήθως προσπαθεί να θυμηθεί το όνομα του.Evan Esar και άλλα πολλά!
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: